Een ongeluk zit in een kleine hoekje. Zo ook een ongeluk met de auto. In het verkeer heb je te maken met tal van factoren waar je zelf geen vat op hebt. Als je te maken hebt met autoschade kun een beroep doen op de verzekering.

In Nederland is iedere autobezitter verplicht om minimaal een WA-autoverzekering te hebben. Je bent hierdoor zeker van het feit dat je autoschade wordt vergoed wanneer jij de schade niet veroorzaakt hebt. Wanneer je een WA-casco of een allriskverzekering afgesloten hebt zal eventuele schade worden vergoed wanneer jij het ongeval veroorzaakt hebt.

Autoschade laten repareren bij een autogarage
Een auto met schade zal doorgaans na het ongeluk naar een autogarage worden gebracht. Er zijn uitzonderingen. Sommige auto’s zijn total loss verklaard en gaan vaak rechtstreeks naar de autosloperij. Wanneer de auto slechts blikschade heeft wordt deze naar de autogarage gebracht. Een monteur bij de garage zal de schade opnemen en dit kenbaar maken aan de eigenaar. De verzekeringsmaatschappij zal mogelijk de reparatiekosten dekken als de eigenaar hiervoor verzekerd is of als de eigenaar niet schuldig is aan het ongeval.

In sommige gevallen kan de auto dusdanig beschadigd zijn, dat deze total loss wordt verklaard. De auto is dan economisch waardeloos: de repartiekosten van de auto zijn veel hoger dan de dagwaarde van de auto. Overigens hoeft het niet altijd te gaan om een auto die total loss is. Bij veel oudere auto’s is het niet lonend om deze nog te laten repareren.

Auto naar de autosloperij
Een auto die total loss verklaard is zal naar een autosloperij gebracht worden. Bij een autosloperij wordt de auto gerecycled. Alle bruikbare onderdelen worden gedemonteerd en doorverkocht. Resterende losse onderdelen worden eveneens gedemonteerd. Het wrak wat over blijft zal samengeperst worden en vervolgens vervoerd worden naar een shredderfabriek.

Heb je kleine schade of is je auto total-loss? Neem contact op met Autobedrijf Hans Bakker. Wij helpen je verder!

Zijn wij niet in de buurt? Neem dan hier contact op!