Het kopen van schade auto’s
Veel autogarages kopen vandaag de dag schadeauto’s op. Ook handige sleutelaars kopen schadeauto’s. Een schadeauto kan voor weinig geld worden opgekocht. Meestal worden ernstige beschadigde schadeauto’s aangeboden door verzekeraars. Je kunt ook als particulier een schadeauto verkopen wanneer deze ernstig beschadigd is of wanneer er niet veel schade is, maar je de auto toch kwijt wilt. Het zelf kopen van schade auto’s is natuurlijk ook mogelijk.
Waar kun je een schade auto kopen
Op websites als Marktplaats kun je je schadeauto aanbieden. Hier kun je ook zelf zoeken naar schadeauto’s. Je kunt eveneens schade auto’s kopen bij lease maatschappijen of verzekeringsmaatschappijen. Er zijn een aantal factoren waar je op kunt letten wanneer je een schadeauto gaat kopen. Het is raadzaam om te controleren of er geen schade is aan de meeste belangrijke onderdelen van de auto. Dit zijn het frame, het onderstel en de motor. Het controleren van schade op het frame is vrij eenvoudig. Je kunt zien of er verbogen delen zijn. Het is lastiger om te achterhalen of er problemen zijn met de motor. Je kunt de motor laten draaien zodat je kan horen of je niet iets geks hoort, maar meestal zul je niet direct iets opmerken. Al is het natuurlijk ook zo dat je niet te veel moet verwachten van een schadeauto als je er één gaat kopen.

Schade auto’s na het repareren doorverkopen
Er zijn mensen die schade auto’s opkopen zodat ze deze na het opknappen met winst door kunnen verkopen. Wanneer je om deze reden een schade auto koopt is het belangrijk om te weten hoeveel de auto na een opknapbeurt waard is. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld de zelfde type auto’s te bekijken zonder schade. Er zijn op het internet genoeg websites waarop een bepaalde type auto zonder schade te koop wordt aangeboden.

Wil je een schade auto bij ons kopen? Neem dan contact op via onze contactpagina.